Ekologiczny cukier z agawy otrzymywany jest tradycyjnymi metodami z syropu z rdzenia agawy. Syrop pozyskiwany jest z niektórych gatunków agawy, głównie z Agave tequilana oraz Agave salmiana. Charakteryzuje go przyjemny smak, podobny do miodu. Cukier pozyskiwany z agawy jest słodszy od klasycznego cukru i jednocześnie posiada niższy indeks glikemiczny.
Jak stosować cukier z agawy?
Cukier z agawy to naturalna substancja słodząca, mogąca zastąpić cukier i sztuczne słodziki. Stanowi idealny dodatek do kawy i herbaty. Ponadto jest bardzo dobrze rozpuszczalny również w zimnych napojach. Cukier z agawy to doskonały dodatek do wypieków, m.in. gofrów, naleśników, omletów i ciast, a także do sałatek owocowych, jogurtów i musli.
Nazwa produktu: Ekologiczny cukier z agawy
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu
Gramatura: 250g