Ekologiczny cukier kokosowy Look Food pozyskiwany jest z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Zbierany nektar jest podgrzewany, a następnie suszony w celu otrzymania kryształków. Cukier kokosowy charakteryzuje się słodkim smakiem z lekką, przyjemną nutą karmelu.
Jak stosować cukier kokosowy?
Cukier kokosowy posiada karmelowy smak i aromat, dlatego bardzo dobrze komponuje się z kawą. Może być wykorzystywany zarówno na ciepło, jak i na zimno. Niewielki dodatek cukru z kokosa podkreśli i wzbogaci smak dań kuchni azjatyckiej. Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, owsianek i koktajli. Można nim zastąpić tradycyjny cukier podczas pieczenia ciast i ciasteczek.
Nazwa produktu: Ekologiczny cukier kokosowy
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu
Gramatura: 250g