Olej z pestek winogron wytwarza się poprzez tłoczenie pokruszonych nasion. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie cennych składników odżywczych. Olej z pestek winogron charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Olej z pestek winogron ma jasno-słomkową barwę i delikatny smak.
Jak stosować olej z pestek winogron?
Olej z pestek winogron należy stosować na zimno. Ze względu na swój delikatny smak polecany jest szczególnie jako dodatek do sałatek i surówek. Sprawdzi się również do warzyw, mięs, ryb i kasz.
Nazwa produktu: Olej z pestek winogron
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Pojemność: 250ml