Olej z pestek dyni powstaje na skutek zimnego tłoczenia nasion dyni, pochodzących z ekologicznych gospodarstw rolnych. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie składników odżywczych oraz orzechowego smaku i aromatu. Olej ma zielono-brązową barwę i gęstą konsystencję. Olej z pestek dyni charakteryzuje wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Jak stosować olej z pestek dyni?
Polecany do stosowania na zimno jako atrakcyjny i smaczny dodatek do potraw. Posiada lekko orzechowy smak, nadający daniom wyjątkowy charakter. Olej z pestek dyni doskonale sprawdza się do sosów, sałatek, warzyw, zup oraz deserów, szczególnie dobrze komponuje się z lodami waniliowymi.
Nazwa produktu: Ekologiczny olej z pestek dyni
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Pojemność: 250ml