Olej z kiełków kukurydzy uzyskiwany jest poprzez tłoczenie zarodków kukurydzianych, które powstają podczas procesu przemiału ziaren kukurydzy. Kolby kukurydzy pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych. Olej z kiełków kukurydzy ma wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Jak stosować olej z kiełków kukurydzy?
Olej z kiełków kukurydzy polecamy jest przede wszystkim jako składnik sałatek, sosów i marynat. Niewielką ilość oleju można dodać do koktajlu, co wzbogaci smak i wartość odżywczą napoju. Olej kukurydziany znalazł zastosowanie także w celach pielęgnacyjnych. Stosowany zewnętrznie wygładza włosy i nadaje im blask.
Nazwa produktu: Ekologiczny olej z kiełków kukurydzy
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C w szczelnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 4 miesiące.
Pojemność: 250ml