Olej z rzepaku powstaje poprzez tłoczenie czarnych nasion rzepaku, pochodzącego z ekologicznych gospodarstw rolnych. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie jego naturalnych walorów odżywczych. Olej ma złocistą barwę, wyrazisty smak i delikatny zapach. Olej z rzepaku charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Jak stosować olej z rzepaku?
Olej rzepakowy to jeden z najbardziej popularnych olejów, a to ze względu na jego szerokie zastosowanie. Olej rzepakowy tłoczony na zimno sprawdza się najlepiej do przygotowywania dressingów i sosów. Można go także użyć do dań mięsnych, rybnych i zup. Olej rzepakowy podkreśli i pogłębi ich wyjątkowy smak i aromat. Polecany jest do stosowania na zimno.
Nazwa produktu: Ekologiczny olej z rzepaku
Producent: Look Food SA
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Pojemność: 750 ml