Olej kokosowy nierafinowany uzyskiwany jest w wyniku tłoczenia ekologicznych orzechów palmy kokosowej, pochodzących ze Sri Lanki. Nadaje potrawom delikatny, kokosowy smak i aromat. Olej kokosowy w temperaturze powyżej 21°C zaczyna przechodzić w konsystencję płynną. Zmiana stanu skupienia nie wpływa na jego wartość odżywczą i jakość.
Jak stosować olej kokosowy?
Olej kokosowy to doskonały składnik wypieków, deserów i naleśników. Znalazł również zastosowanie jako dodatek do koktajli i owsianek. Olej kokosowy ma wiele zastosowań zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Może być stosowany zewnętrznie jako balsam do ciała lub odżywka na wysuszone i łamliwe włosy.
Nazwa produktu: Ekologiczny olej kokosowy nierafinowany
Producent: Look Food Sp. z o.o.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i zacienionym miejscu.
Pojemność: 400 ml, 1000 ml