Ocet balsamiczny biały otrzymywany jest z najwyższej jakości surowców pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Powstaje z moszczu białych winogron. Jest to łagodniejsza odmiana ciemnego octu balsamicznego. Posiada złocistą barwę, słodko-kwaśny smak i niepowtarzalny, intensywny, winny zapach, który nadaje potrawom wyjątkowy charakter.
Jak stosować biały ocet balsamiczny?
Ocet balsamiczny stanowi doskonały dodatek do sałatek, sosów, warzyw, makaronów oraz mięs. Wzmacnia smak potraw i dodaje im wyjątkowego aromatu. Ocet balsamiczny bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do zup, w szczególności białego barszczu.
Nazwa produktu: Ekologiczny biały ocet balsamiczny
Producent: Look Food Sp. z o.o.
Warunki przechowywania: Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w temp. 4°C.
Pojemność: 250ml