Skip to main content

Innowacyjny pomysł na zdrowie z Naszym nowym produktem

By 12 maja, 2021Aktualności

Wprowadzamy na rynek polski pionierski produkt łączący w sobie właściwości smakowe, potencjał kulinarny i zdrowie. Przedstawiamy Państwu Crisp Yeast, czyli chrupki drożdżowe powstałe w wyniku ekstruzji płatków drożdżowych. Proces ten przyczynił się do udoskonalenia strawności wielu składników drożdży przez co są one łatwiej przyswajalne przez bakterie probiotyczne. Dzięki temu Crisp Yeast stanowi nie tylko doskonałe źródło wielu witamin, na czele z witaminami z grupy B, minerałów, betaglukanu, mannanu i innych, ale również jest doskonałym źródłem pokarmu dla prozdrowotnych bakterii jelitowych. Nasze chrupki pełnią  zatem także funkcje prebiotyczne, stymulujące rozwój mikroflory jelitowej. Crisp Yeast, dając obłędny efekt chrupania, stanowią doskonały dodatek do granoli, musli, kanapek, sałatek i zup oraz do każdego dania, które postanowimy wzbogacić dawką naturalnego prebiotyku będącego bombą witaminową i skarbnicą składników mineralnych. Crisp Yeast pokrywa bowiem przykładowo 515% dziennego zapotrzebowania na witaminę B1 i 108% na witaminę B3 oraz 590% (tak to nie pomyłka) dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy i 133% dziennego zapotrzebowania na fosfor. A co możemy powiedzieć o walorach smakowych? Crisp Yeast wprowadza do dań wegańskich i wegetariańskich brakujący smak umami i naturalnie wzmacnia smak dając przyjemną chrupkość. Nie pozwól sobie i swojemu zdrowiu ominąć tego obłędnego produktu.