Zakręć się na tle Tofu i zostań z Nami Tofumaniakiem

By 3 lutego, 2021Dietetyk radzi

Tofu wedle wszelakich źródeł zawdzięczamy chińskiemu kucharzowi Liu Ana, który stworzył je w 164 p.n.e. My nadaliśmy tofu ekologicznego charakteru i smaki łączące walory zdrowotne z zamiłowaniem do kuchni.

Tofu jest niskokalorycznym, bogatym w białko roślinne oraz idealnym dla wegetarian, wegan i diabetyków twarogiem pochodzenia roślinnego. Tofu zawiera wapń, fosfor, cynk oraz witamy z grupy B, E i K.

Niezwykle cenną właściwością tofu jest jego działanie antynowotworowe, które zawdzięcza zawartości fitoestrogenów oraz izoflawonów. Te pierwsze to roślinne analogii hormonów kobiecych, którą są szczególnie istotne w zapobieganiu rozwoju raka piersi. Z kolei izoflawony, to związki naturalnie występujące w soi, które są silnymi antyoksydantami przeciwdziałając powstawaniu również innych nowotworów.

Nasze ekologiczne tofu Symbio występuje jako tofu wędzone, tofu naturalne, tofu
z chili, tofu z bazylią i tofu z czosnkiem niedźwiedzim. Podkreślić należy, że Nasze tofu nie wymaga przechowywania w warunkach chłodniczych. Zakręć się na tle tofu
i zostań z Nami Tofumaniakiem. Zapraszamy na www.tofumania.pl