Melisa

Melisa (Melissa officinalis) rośnie głównie w Azji Mniejszej, na wybrzeżach Morza Śródziemnego, w Południowej i Wschodniej Europie. Stosowana jest w polskiej medycynie ludowej od dawna i wierzy się, że ma gwarantować długowieczność. Melisa ma przyjemny, intensywny zapach z nutą cytrynową. Słynie przede wszystkim ze swoich właściwości uspokajających.

Jak stosować melisę?

Do filiżanki nasypać czubatą łyżeczkę suszu, zalać wrzątkiem i parzyć przez 5-15 minut pod przykryciem.  Napar z melisy można spożywać z dodatkiem naturalnej substancji słodzącej np. stewii bądź ksylitolu.

Nazwa produktu: Melisa

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym, zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej.

Gramatura: 70g

<