Macierzanka

Macierzanka to nieduża krzewinka, tworząca gęste i bardzo zwarte darnie o pędach wznoszących się lub płożących. Łodygi macierzanki pokryte są gęsto drobnymi listkami oraz fioletowymi kwiatami. Macierzanka rozpowszechniona jest w wielu zakątkach świata,  w tym Azji, Ameryce Północnej oraz w Europie. Pochodzi z rejonów Morza Śródziemnego. Przed wiekami greccy i rzymscy medycy zalecali macierzankę osobom zmagającym się ze stanami zapalnymi jelit i wątroby.

Jak stosować macierzankę?

1 łyżeczkę suszu zalać 200ml wody o temperaturze 100°C i parzyć pod przykryciem przez 10-15 min. Macierzanka jest odpowiednia do użytku wewnętrznego i zewnętrznego. Napar można stosować do płukania gardła w czasie przeziębienia.

Nazwa produktu: Macierzanka

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym, zacienionym miejscu, w temperaturze pokojowej.

Gramatura: 100g

<