Gojnik

Gojnik (Sideritis scardica) występuję naturalnie w regionie Bałkanów. Najbardziej znany jest w Grecji, gdzie powszechnie nazywa się go grecką herbatą górską. Już w starożytności napar z gojnika podawany był żołnierzom by przyspieszyć gojenie się ran. Gojnik posiada wiele naturalnie występujących składników mineralnych, między innymi: żelaza, cynku, potasu, magnezu i kobaltu. Charakteryzuje się bardzo dobrym smakiem i kojącym delikatnym zapachem.

Najważniejsze zalety gojnika:

-wzmacnia układ immunologiczny

-wykazuje działanie przeciwzapalne i antybakteryjne

-wspomaga działanie układu krążenia

-wykazuje działanie antyoksydacyjne

-działa korzystnie na pracę mózgu i na cały układ nerwowy

-obniża ryzyko występowanie choroby Alzhaimera

-łagodzi objawy przeziębienia

-działa protekcyjnie na nerki i zapalenia układu moczowego

-posiada właściwości odprężające i poprawiające nastrój

-w naturalny sposób reguluje ciśnienie krwi oraz temperaturę ciała

Jak stosować gojnik?

Do filiżanki wsypać łyżkę stołową suszu. Zalać wrzątkiem i parzyć około 5 minut. W celu osiągnięcia najlepszych efektów zaleca się stosowanie jednej filiżanki gojnika dziennie.

Nazwa produktu: Gojnik

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 50 g

<