Fiołek trójbarwny

Fiołek trójbarwny nazywany bratkiem polnym jest często spotykany na polskich polach i w przydomowych ogródkach. Kwiaty fiołka trójbarwnego są wyjątkowo piękne, jego dolne płatki są jasne, a dwa górne – ciemne, fioletowe lub niebieskawe. Za najcenniejsze uznaje się jego kwiaty i to one wykorzystywane są do celów leczniczych. Fiołki zawierają w sobie unikalne flawonoidy i związki mineralne, które oddziałują korzystnie na nasz organizm.

Najważniejsze zalety fiołka trójbarwnego:

-łagodzi objawy trądziku i podrażnienia skóry

-działa moczopędnie

-uszczelnia naczynia krwionośne

-zapobiega zapaleniom układu moczowego

-wykazuje działanie antyoksydacyjne

-obniża ciśnienie krwi

-łagodzi bóle reumatyczne

-wspomaga proces utraty masy ciała

-działa napotnie

Jak stosować fiołek trójbarwny?

Do filiżanki wsypać łyżkę stołową suszu. Zalać wrzątkiem i parzyć około 5 minut. W celu osiągnięcia najlepszych efektów zaleca się picie regularne, w ilości 2-3 porcji dziennie.

Nazwa produktu: Fiołek trójbarwny

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Pojemność: 100 g

<