Fruktoza

Fruktoza jest cukrem prostym, występującym naturalnie w owocach, przez co popularnie nazywana jest cukrem owocowym. Fruktoza to naturalny środek słodzący, który doskonale zastępuje biały cukier. Stosuje się ją w przemyśle spożywczym, przede wszystkim do produkcji dżemów, soków i przecierów owocowych. Wykazuje dwa razy większą słodkość niż powszechnie stosowana sacharoza.

Jak stosować fruktozę?

Fruktoza ma szerokie zastosowanie i może stanowić zamiennik tradycyjnego białego cukru podczas przygotowywania potraw. Z powodzeniem można ją stosować za zimno do deserów lub na ciepło do wypieku ciast, ciastek i naleśników. Polecana jest jako dodatek do wytwarzania domowych dżemów, konfitur i soków.

Nazwa produktu: Fruktoza

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 250g/500g

<