Erytrytol

Erytrytol to niskokaloryczna, naturalna substancja słodząca, należąca do grupy alkoholi polihydroksylowych. Naturalnie występuje w niewielkiej ilości w wielu owocach. Erytrytol to doskonały zamiennik białego cukru ze względu na jego szerokie zastosowanie i niską kaloryczność. Polecany jest szczególnie osobom dbającym o linię. Może być stosowany przez diabetyków. Charakteryzuje się indeksem glikemicznym bliskim zeru, co powoduję, że po spożyciu nie wpływa na poziom glukozy we krwi.

Jak stosować erytrytol?

Erytrytol stanowi alternatywę dla tradycyjnego białego cukru. Jest powszechnie wykorzystywany do słodzenia napojów. Doskonały do stosowania na zimno – do deserów lub na ciepło – do wypieku ciast, ciastek i naleśników. Znalazł również zastosowanie jako dodatek do dżemów, konfitur i powideł.

Nazwa produktu: Ekologiczny erytrytol

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 250g

<