Ekologiczny cukier z agawy

Ekologiczny cukier z agawy otrzymywany jest tradycyjnymi metodami z syropu z rdzenia agawy. Syrop pozyskiwany jest z niektórych gatunków agawy, głównie z Agave tequilana oraz Agave salmiana. Charakteryzuje go przyjemny smak, podobny do miodu. Cukier pozyskiwany z agawy jest słodszy od klasycznego cukru i jednocześnie posiada niższy indeks glikemiczny.

Jak stosować cukier z agawy?

Cukier z agawy to naturalna substancja słodząca, mogąca zastąpić cukier i sztuczne słodziki. Stanowi idealny dodatek do kawy i herbaty. Ponadto jest bardzo dobrze rozpuszczalny również w zimnych napojach. Cukier z agawy to doskonały dodatek do wypieków, m.in. gofrów, naleśników, omletów i ciast, a także do sałatek owocowych, jogurtów i musli.

Nazwa produktu: Ekologiczny cukier z agawy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 250g

<