Ekologiczny cukier kokosowy

Ekologiczny cukier kokosowy Look Food pozyskiwany jest z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Zbierany nektar jest podgrzewany, a następnie suszony w celu otrzymania kryształków. Charakteryzuje się słodkim smakiem z lekką nutą karmelu i aromatem kokosa. Jest bardzo dobrym źródłem potasu, żelaza, cynku i wapnia. Dostarcza organizmowi także wielu witamin, w tym C, B1, B2 i B6. Zawiera inulinę, prebiotyk, wpływający korzystnie na mikroflorę jelitową.

Najważniejsze zalety cukru kokosowego:

-jest naturalnym produktem otrzymywanym tradycyjnymi metodami

-nie jest poddawany procesowi rafinacji

-wykazuje ten sam poziom słodkości co tradycyjny biały cukier

-stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelitowej

-posiada niższy indeks glikemiczny niż biały cukier

-jedna łyżeczka dostarcza jedynie 13 kcal

Jak stosować cukier kokosowy?

Cukier kokosowy posiada karmelowy smak i aromat, dlatego bardzo dobrze komponuje się z kawą. Może być wykorzystywany zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewielki dodatek cukru z kokosa podkreśli i wzbogaci smak dań kuchni azjatyckiej. Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, owsianek i koktajli. Można nim zastąpić tradycyjny cukier podczas pieczenia ciast i ciasteczek.

Nazwa produktu: Ekologiczny cukier kokosowy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 250 g

<