Ekologiczne tofu wędzone

Tofu wędzone Look Food jest produktem powstającym z soi, pochodzącej z kontrolowanych upraw ekologicznych. Tofu charakteryzuje się wysoką zawartością białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.  Proces wędzenia wzmacnia smak tofu. Nasze tofu wędzone jest klasycznie – w dymie z bukowego drewna.

Jak stosować tofu wędzone?

Tofu rozdrobnione, pokrojone w kostkę bądź plastry można smażyć, gotować, grillować lub dodawać bezpośrednio do potrawy. Tofu wędzone sprawdzi się szczególnie jako dodatek białkowy do sałatek. Na bazie tofu wędzonego można wykonać tofucznicę oraz inne dania wegańskie.

Nazwa produktu: Tofu wędzone

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 2-6°C i spożyć w ciągu 3 dni.

Gramatura: 200 g

<