Tofu Look Food to produkt powstały z soi, pochodzącej z kontrolowanych upraw ekologicznych. Tofu charakteryzuje się wysoką zawartością białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Ekologiczne tofu Look Food z migdałami poddawane jest procesowi wędzenia w dymie z drewna bukowego. Migdały nadają tofu orzechowy aromat i są źródłem cennych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Jak stosować tofu wędzone z migdałami?
Tofu rozdrobnione, pokrojone w kostkę bądź plastry można smażyć, gotować, grillować lub dodawać bezpośrednio do potrawy. Znakomicie smakuje jako składnik sałatek, zapiekanek i zup. Wędzone tofu z migdałami można również wykorzystać do przygotowania wegańskich burgerów.
Nazwa produktu: Tofu wędzone z migdałami
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 2-6°C i spożyć w ciągu 3 dni.
Gramatura: 200 g