Ekologiczne wędzone tofu z bazylią

Tofu wędzone z bazylią Look Food jest produktem powstającym z soi, pochodzącej z kontrolowanych upraw ekologicznych. Tofu charakteryzuje się wysoką zawartością białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.  Proces wędzenia wzmacnia smak tofu, a bazylia nadaje mu ziołowy aromat. Nasze tofu wędzone jest klasycznie – w dymie z bukowego drewna.

Jak stosować tofu wędzone z bazylią?

Tofu rozdrobnione, pokrojone w kostkę bądź plastry można smażyć, gotować, grillować lub dodawać bezpośrednio do potrawy. Tofu wędzone z dodatkiem bazylii znakomicie sprawdza się jako składnik  sałatek, zapiekanek i zup. Na bazie tofu można wykonać tofucznicę, czyli roślinną alternatywę jajecznicy.

Nazwa produktu: Tofu wędzone z bazylią

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 2-6°C i spożyć w ciągu 3 dni.

Gramatura: 200 g

<