Spirulina BIO

Spirulina to ciemnozielona mikroskopijna alga posiadająca intensywny smak i wyjątkowo wysokie wartości odżywcze. Dostarcza do organizmu cennych antyoksydantów, a także minerałów takich jak: żelazo, magnez, cynk, mangan i potas oraz witamin B1, B2, B6, B12, A, C, K, E, wspomagających pracę całego organizmu. Intensywną zieloną barwę nadaje jej chlorofil, który ułatwia usuwanie toksyn. Ponadto jest bogatym źródłem białka, budulca mięśni, dzięki czemu może być cennym składnikiem diety sportowców.

Najważniejsze zalety spiruliny:

posiada silne właściwości antyoksydacyjne

-wspomaga usuwanie z organizmu metali ciężkich

-wykazuje działanie antyalergiczne i przeciwzapalne

-wzmacnia układ odpornościowy

-działa oczyszczająco i nawilżająco na skórę

-posiada właściwości przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicze

-oddziałuje korzystnie na florę bakteryjną przewodu pokarmowego

-wspomaga trawienie i przeciwdziała powstawaniu zaparć

-obniża stężenie triglicerydów i cholesterolu we krwi

-reguluje prawidłowy poziom ciśnienia tętniczego krwi

-stymuluje proces redukcji masy ciała

Jak stosować spirulinę?

Spirulina doskonale sprawdzi się jako dodatek do koktajlu, jogurtu lub kefiru. Można ją wykorzystać jako składnik orientalnych sałatek. Najlepiej jednak stosować ją jako odżywczy napój, w tym celu należy łyżeczkę spiruliny rozpuścić w 200 ml wody lub soku owocowego.

Nazwa produktu: Spirulina BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<