Młoda pszenica BIO

Młoda pszenica otrzymywana jest z kilkudniowej trawy pszenicy. Młode pędy rośliny są niezwykle bogate w składniki odżywcze korzystnie wpływające na funkcjonowanie organizmu. Stanowi doskonałe źródło antyoksydantów, które neutralizują wolne rodniki. Młoda pszenica obfituje w błonnik, a także witaminy: B, C, D, E i K oraz sole mineralne: potasu, żelaza i wapnia. Swoją zieloną barwę zawdzięcza obecności chlorofilu, który wykazuje działanie detoksykujące.

Najważniejsze zalety młodej pszenicy:

-wykazuje działanie oczyszczające i odtruwające na organizm

-stymuluje układ immunologiczny i działa przeciwzapalnie

-ułatwia gojenie się ran

-wykazuje działanie antyoksydacyjne i antynowotworowe

-wspomaga proces utraty masy ciała

-przeciwdziała wystąpieniu anemii

-poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci

-hamuje procesy starzenia

-poprawia perystaltykę i florę bakteryjna jelit

-działa korzystnie na układ krwionośny

Jak stosować młodą pszenicę?

Sproszkowaną młodą pszenicę można spożywać jako napój, w tym celu należy ją rozpuścić w chłodnej wodzie lub soku owocowym. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do smoothie, musu, deseru, jogurtu lub owsianki. Będzie interesującym składnikiem ciast, ciasteczek lub sałatek.

Nazwa produktu: Młoda pszenica BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<