Matcha BIO

Matcha to japońska zielona herbata, której niezwykłe właściwości i żywa barwa, są wynikiem tradycyjnych, starannych metod produkcji. Matcha ma postać intensywnie zielonego, delikatnego pudru. W Japonii używana jest w tradycyjnej ceremonii parzenia herbaty. Jest bogatym źródłem antyoksydantów (polifenoli), witamin (C, K) i składników mineralnych (wapnia, żelaza i magnezu). Ponadto zawiera kofeinę, co wywołuje działanie pobudzające organizm.

Najważniejsze zalety matchy:

-wykazuje silne działanie antyoksydacyjne

-wspomaga redukcję masy ciała

-zapobiega powstawaniu nowotworów i chorób serca

-działa pobudzająco i wspomaga koncentrację

-zmniejsza stres i niepokój

-stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami

-wspomaga eliminacje toksyn z organizmu

-przeciwdziała procesom starzenia

-poprawia florę bakteryjną jamy ustnej zapobiegając próchnicy zębów

Jak stosować matchę?

Na bazie tej niezwykłej zielonej herbaty można przygotować energetyzujące koktajle. Stanowi oryginalny dodatek do tortów, ciast i deserów. Jeżeli chcemy w pełni wykorzystać właściwości odżywcze tego orientalnego napoju, należy łyżeczkę herbaty rozpuścić w 200  ml ciepłej wody.

Nazwa produktu: Matcha BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<