Lucerna BIO

Lucerna, inaczej alfalfa, to roślina należąca do rodziny motylkowatych, mająca niezwykłe walory odżywcze, które były znane i wykorzystywane medycynie ludowej od pokoleń. Lucerna jest źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego, a także witamin: B, C, D, E i K oraz soli mineralnych: potasu, żelaza i wapnia. Ponadto obfituje w chlorofil mający właściwości oczyszczające i  odtruwające.

Najważniejsze zalety lucerny:

-wykazuje działanie antyoksydacyjne

-wzmacnia system immunologiczny i działa przeciwzapalnie

-przyspiesza gojenie się ran

-stosowana jest w leczeniu wrzodów żołądka

-hamuje procesy starzenia się organizmu

-zmniejsza bóle reumatyczne

-obniża gorączkę

-wspomaga laktacje u matek karmiących piersią

-pomaga w uregulowaniu odpowiedniego stężenia glukozy we krwi

-obniża ilość cholesterolu we krwi

-zwiększa wydolność fizyczną i dodaje sił witalnych

Jak stosować lucernę?

Lucernę można dodać do koktajlu, jogurtu lub owsianki. Świetnie sprawdzi się jako baza do pesto lub dodatek do sałatek. Lucernę poleca się także w formie napoju, w tym celu należy rozpuścić łyżeczkę proszku w 200 ml wody lub soku.

Nazwa produktu: Lucerna BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<