Jarmuż BIO

Jarmuż to warzywo należące do rodziny kapustowatych charakteryzujące się karbowanym kształtem i  bardzo wysokimi walorami odżywczymi. Jest skarbnicą antyoksydantów, niszczących wolne rodniki w organizmie. Ponadto zawiera wiele cennych witamin (C, B1, B2, B6, K, a) i minerałów (wapń, żelazo, magnez, potas i cynk) wspomagających pracę całego organizmu. Jarmuż jest źródłem β-karotenu oraz luteiny i zeaksantyny, wszystkie te składniki wspomagają prawidłowe widzenie. Ponadto jarmuż jest skarbnicą sulforafanu – przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe.

Najważniejsze zalety jarmużu:

-wykazuje działanie antynowotworowe

-wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego

-chroni przed wystąpieniem anemii

-wspomaga prawidłowe widzenie

-zapobiega niedokrwistości

-stymuluje układ odpornościowy

-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi, co zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia

-działa korzystnie na pracę i florę bakteryjną jelit

-wspomaga proces redukcji masy ciała

Jak stosować jarmuż?

Jarmuż doskonale sprawdza się jako składnik koktajli, jogurtów lub owsianki. W celu wzbogacenia wartości odżywczej można go dodać do pesto, sałatki lub podczas produkcji domowego pieczywa. Jarmuż polecany jest także do spożycia w formie napoju, w tym celu należy rozpuścić łyżeczkę produktu w 200 ml wody lub soku.

Nazwa produktu: Jarmuż BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<