Chlorella BIO

Chlorella to zielona alga słodkowodna pochodząca z Dalekiego Wschodu, mająca wyjątkowo duże walory odżywcze. Znajdują się w niej niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, działające korzystnie na układ sercowo-naczyniowy. Chlorella to również bogate źródło minerałów, takich jak: wapń, żelazo, potas, magnez, cynk, mangan oraz witamin: C i E, które są naturalnymi antyoksydantami. Jej charakterystyczną cechą jest zawartość dużych ilości chlorofilu i to właśnie ten składnik zapewnia chlorelli głęboki zielony kolor.

Najważniejsze zalety chlorelli:

-stanowi najbogatsze znane źródło chlorofilu, który zwiększa produkcje czerwonych krwinek w organizmie

-posiada właściwości oczyszczające i detoksykujące

-przyspiesza gojenie się ran

-wykazuje działanie antynowotworowe i antyoksydacyjne

-wzmacnia układ odpornościowy

-oddziałuje korzystnie na florę bakteryjną przewodu pokarmowego

-wspomaga trawienie i przeciwdziała powstawaniu zaparć

-wspomaga proces utraty masy ciała

Jak stosować chlorellę?

Chlorella doskonale sprawdzi się jako dodatek do koktajlu, jogurtu lub owsianki. Można ją wykorzystać do przygotowania pesto i sałatek. Znalazła zastosowanie jako składnik wypieków i domowych batonów. Chlorella polecana jest również do spożycia w formie napoju, w tym celu należy rozpuścić łyżeczkę chlorelli w 200 ml wody lub soku. W celach profilaktycznych zaleca się spożywanie jednej łyżeczki chlorelli na dobę.

Nazwa produktu: Chlorella BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<