Acai BIO

Jagody Acai (Euterpe oleracea), inaczej jagody palmy brazylijskiej, pochodzą z tropikalnych lasów deszczowych Amazoni. Acai to drobne owoce wyglądem przypominające borówkę, lecz przewyższające ją ilością składników odżywczych. Jagody charakteryzują się wysoką zawartością przeciwutleniaczy dlatego od wieków są znane i cenione przez mieszkańców Ameryki Południowej jako owoc dodający energii i stymulujący układ odpornościowy. Ponadto są doskonałym źródłem witamin (C, A), składników mineralnych (wapń, żelazo, potas), błonnika oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega-6 i Omega-9. Jagoda acai bardziej niż jakikolwiek inny owoc, stała się symbolem młodości i zdrowego stylu życia.

Najważniejsze zalety jagód acai:

-opóźniają procesy starzenia

-poprawiają pamięć i koncentrację

-wykazują działanie antynowotworowe

-wspomagają pracę serca i całego układu krążenia

-obniżają poziom cholesterolu we krwi

-oddziałują korzystnie na florę bakteryjną i perystaltykę jelit

-działają antybakteryjnie i antywirusowo

-wspomagają proces utraty masy ciała

-poprawiają kondycję skóry, włosów i paznokci

-łagodzą objawy menopauzy

-wspomagają prawidłową pracę układu nerwowego i odpornościowego

-niwelują zmęczenie i pomagają w regeneracji

Jak stosować jagody acai?

Jagody acai polecane są przede wszystkim do przygotowywania deserów, idealnie komponują się również z innymi owocami w formie koktajlu lub owsianki. Dodatek jagód acai wzbogaci nie tylko smak, ale i wartość odżywczą potrawy.

Nazwa produktu: Acai BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<