Krystaliczna biała sól himalajska pochodzi z Pakistanu i wydobywana jest z pasma górskiego Karakorum. Wydobycie soli odbywa się w tradycyjny sposób, a wydobyte kryształy strukturą przypominają diament. W Himalajach znana jest jako „białe złoto”. Różnorodność kolorów, jakie posiada sól himalajska wynika z odmienności dominujących w niej minerałów.
Jak stosować białą sól himalajską?
Biała sól himalajska może służyć zarówno do gotowania, jak i do przyprawiania dań. Doskonała jako dodatek do sałatek, warzyw, makaronów i kanapek. Wzbogaca smak dań mięsnych i rybnych. Stanowi wyjątkowy składnik marynat i sosów.
Nazwa produktu: Sól himalajska biała gruba
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.
Gramatura: 500g