Sok z morwy białej

Sok z morwy białej Look Food pozyskiwany jest z liści białej morwy. Morwa biała to roślina liściasta należąca do rodziny morwowatych. Jej rodzimym miejscem występowania jest Azja Południowo-Wschodnia, gdzie od dawna jest powszechnie stosowana w medycynie ludowej ze względu duże właściwości prozdrowotne. Do Polski dotarła dopiero w XIX, ale szybko zdobyła uznanie konsumentów. Morwa biała stanowi bogactwo witamin z grupy B: tiaminy (B1), ryboflawiny (B2) i pirydoksyny (B6). Sok z morwy białej polecany jest szczególnie osobom, które zmagają się z cukrzycą, ponieważ pomaga uregulować poziom cukru we krwi.

Najważniejsze zalety soku z morwy białej:

-hamuje aktywność enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów złożonych, przez co ogranicza wchłanianie cukrów

-zapobiega tworzeniu się plam skórnych

-zmniejsza ryzyko występowania miażdżycy

-wykazuje działanie antybakteryjne i antywirusowe

-może obniżać ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera

-wspomaga proces utraty masy ciała

-stabilizuje poziom glukozy we krwi

-zmniejsza apetyt

-pobudza laktację u kobiet karmiących piersią

-wykazuje działanie antyoksydacyjne

-łagodzi objawy grypy i przeziębienia

Jak stosować sok z białej morwy?

Polecany jest do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do koktajli. Proponowana porcja soku to 50 ml. Sok z morwy białej zalecany jest do codziennego spożycia. Usprawnia pracę całego organizmu i stanowi idealne uzupełnienie diety.

Nazwa produktu: Sok z morwy białej

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech tygodni.

Pojemność: 500 ml

<