Sok z karczocha

Karczochy pochodzą z rejonu morza śródziemnego. Sok z karczocha zaskakuje swoim oryginalnym smakiem i posiada wiele prozdrowotnych właściwości odżywczych. Warzywa te są niezwykle bogate w antyoksydanty, które neutralizują wolne rodniki i przeciwdziałają procesom starzenia. Karczoch jest źródłem wielu witamin, w tym: C, E, K, B1, B2, B3, B6 oraz mikroelementów m.in.: wapnia, potasu, magnezu, cynku, chromu, selenu, żelaza, miedzi, manganu.

Najważniejsze zalety soku z  karczocha:

-poprawia funkcje trawienne poprzez wzmożone wydzielanie żółci

-wykazuje działanie hepatoprotekcyjne

-stymuluje procesy metaboliczne

-reguluje poziom cholesterolu we krwi redukując ryzyko miażdżycy

-posiada właściwości antynowotworowe i antyoksydacyjne

-działa korzystnie na narząd wzroku

-sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej

-poprawia wygląd skóry i pomaga zwalczyć trądzik

-pomaga zachować prawidłowy poziom glukozy we krwi oraz zwiększa jej tolerancję

Jak stosować sok z karczocha?

Polecany jest do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do koktajli. Proponowana porcja soku to 50 ml. W celu osiągnięcia najlepszych efektów poleca się codzienne picie soku z karczocha.

Nazwa produktu: Sok z karczocha

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech tygodni.

Pojemność: 500 ml

<