Sok z Gravioli

Graviola (Annona muricata), znana także jako guanabana jest wiecznie zieloną rośliną, która rośnie w  tropikalnych i subtropikalnych regionach świata. Społeczności tubylcze w Afryce i Ameryce Południowej intensywnie korzystają z owoców tej rośliny w swojej medycynie ludowej. Liczne badania potwierdziły prozdrowotny wpływ owoców gravioli na zdrowie, w tym działanie przeciwnowotworowe, przeciwdrgawkowe, przeciwartretyczne, przeciwpasożytnicze, przeciwmalaryczne i przeciwcukrzycowe. To sprawiło, że owoce gravioli i pozyskiwany z nich sok jest szeroko stosowany jako naturalny lek na szereg dolegliwości i chorób, zwłaszcza nowotworów i pasożytów. Sok z gravioli jest produkowany bez dodatku cukru i konserwantów.

Najważniejsze zalety soku z gravioli:

  • wykazuje działanie antynowotworowe, szczególnie w przypadku nowotworu prostaty
  • pomocny przy leczeniu zakażeń wirusowych i bakteryjnych
  • leczy i łagodzi infekcje pasożytnicze
  • rozszerza naczynia krwionośne, dlatego pomaga obniżyć wysoki poziom ciśnienia krwi
  • działa antydepresyjne, obniża stres i zaburzenia nerwowe
  • stymuluje laktację u matek karmiących
  • łagodzi bóle artretyczne
  • obniża gorączkę
  • zmniejsza wysoki poziom cukru we krwi
  • wypełniony korzystnymi przeciwutleniaczami, które niwelują szkodliwe wolne rodniki

Jak stosować sok z gravioli?

Polecany jest do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do koktajli. Proponowana porcja soku to 50 ml. Sok z gravioli stosowany regularnie usprawnia pracę całego organizmu i stanowi idealne uzupełnienie całodziennej diety.

Nazwa produktu: Sok z gravioli

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech tygodni.

Pojemność: 500 ml

<