Sok z aloesu

Sok z aloesu powstaje z liści aloesu, które składają się w 99% z wody. Ludzie używają aloesu terapeutycznie od kilku tysięcy lat i znają jego prozdrowotne działania na organizm. Sok jest przezroczysty, lekko słodkawy, a przede wszystkim bogaty w substancje odżywcze. Aloes jest cennym źródłem wielu witamin, w tym A, C, E, kwasu foliowego, choliny, B1, B2, B3, B6 oraz mikroelementów m.in.: wapnia, magnezu, cynku, chromu, selenu,  potasu, żelaza, miedzi, manganu.

Najważniejsze zalety soku z aloesu:

-wykazuje działanie przeciwnowotworowe i przeciwstarzeniowe

-może obniżać cholesterol przeciwdziałając miażdżycy

-stymuluje układ immunologiczny do walki z drobnoustrojami

-reguluje poziom glukozy we krwi

-posiada właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe

-wykazuje działanie bakteriobójcze

-działa kojąco i łagodząco na oparzenia i przyspiesza gojenie się ran

-reguluje procesy trawienne, zwiększając wydzielanie żółci

-poprawia nawilżenie i wygląd skóry

-zmniejsza apetyt

Jak stosować sok z aloesu?

Polecany jest do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do koktajli. Proponowana porcja soku to 50 ml. Sok z aloesu stosowany regularnie usprawnia pracę całego organizmu i stanowi idealne uzupełnienie całodziennej diety.

Nazwa produktu: Sok z aloesu

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech tygodni.

Pojemność: 500 ml

<