Sok z aceroli BIO

Sok z aceroli Look Food powstaje z najwyższej jakości owoców rośliny malpigia granatolistna (Malpighia glabra L.), inaczej nadgwiazdka granatolistna bądź wiśnia z Barbados. Rodzimym obszarem występowania aceroli  jest południowa część Ameryki Północnej, Ameryka Środkowa i północna część Ameryki Południowej. Pochodzący z niej sok posiada piękny czerwony kolor i oryginalny, słodko-kwaśny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C, która wspomaga odporność i poprawia pracę układu krwionośnego. Zawiera także witaminę A i witaminy z grupy B, a także sole mineralne: potasu, magnezu, żelaza i wapnia. Ponadto obfituje w antyoksydanty, związki redukujące wolne rodniki tlenowe, które odpowiedzialne są za uszkodzenia komórek.

Najważniejsze zalety soku z aceroli:

-wykazuje wysokie działanie antyoksydacyjne

-wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego

-reguluje poziom glukozy we krwi

-większa przyswajanie żelaza

-wykazuje działanie przeciwnowotworowe i przeciwstarzeniowe

-poprawia nastrój i działa korzystnie na układ nerwowy

-pomaga w redukowaniu wysokiego ciśnienia krwi

-przeciwdziała powstawaniu infekcji w organizmie

-działa ochronnie na wątrobę

-zapewnia prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku

-poprawia wygląd skóry

Jak stosować sok z aceroli?

Polecany jest do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do koktajli. Proponowana porcja soku to 50 ml. Sok z aceroli stosowany regularnie usprawnia pracę całego organizmu i stanowi idealne uzupełnienie całodziennej diety.

Nazwa produktu: Sok z aceroli BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech tygodni.

Pojemność: 500 ml

<