Ekologiczny sok z kapusty kiszonej 750 ml

Kapusta kiszona stanowi jeden z najbardziej popularnych przetworów warzywnych w polskiej kuchni. Sok jest tradycyjnie pozyskiwany poprzez odciśnięcie fermentowanej spontanicznie kapusty. Sok z kiszonej kapusty jest produktem o działaniu leczniczym. Za jego wyjątkowe właściwości zdrowotne odpowiedzialne są przede wszystkim bakterie probiotyczne, przeciwutleniacze i glukozynolany. Oprócz tego sok z kapusty dostarcza witaminę C, witaminy z grupy B, witaminę A, E, K oraz rutynę. Picie soku z kiszonej kapusty wzmacnia odporność i działa profilaktycznie chroniąc przed rozwojem chorób cywilizacyjnych.

Najważniejsze zalety soku z kapusty:

  • pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu
  • obniża wysokie ciśnienie tętnicze krwi
  • ułatwia koncentracje i poprawia funkcjonowanie mózgu
  • łagodzi bóle stawów
  • wykazuje silne właściwości przeciwutleniające i przeciwnowotworowe
  • poprawia wygląd włosów, paznokci oraz skóry
  • naturalnie wzmacniała układ immunologiczny
  • poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego, oczyszczając go i poprawiając jego mikroflorę
  • wspomaga leczenie wrzodów żołądka

Jak stosować sok z kapusty?

Polecany jest do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do zup oraz koktajli warzywnych. Sok z kapusty stosowany regularnie usprawnia pracę całego organizmu i stanowi idealne uzupełnienie całodziennej diety.

Nazwa produktu: Ekologiczny sok z kapusty kiszonej

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech tygodni.

Pojemność: 300 ml, 750 ml

<