Sól himalajska biała gruba

Krystaliczna biała sól himalajska pochodzi z Pakistanu i wydobywana jest z pasma górskiego Karakorum. Wydobycie soli odbywa się w tradycyjny sposób, a wydobyte kryształy strukturą przypominają diament. W Himalajach znana jest jako „białe złoto”. Różnorodność kolorów, jakie posiada sól himalajska wynika z odmienności dominujących w niej minerałów.

Jak stosować białą sól himalajską?

Biała sól himalajska może służyć zarówno do gotowania, jak i do przyprawiania dań. Doskonała jako dodatek do sałatek, warzyw, makaronów i kanapek. Wzbogaca smak dań mięsnych i rybnych. Stanowi wyjątkowy składnik marynat i sosów.

Nazwa produktu: Sól himalajska biała gruba

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

Gramatura: 500g

<