Czarnuszka

Czarnuszka siewna nazywana także czarnym kminkiem to roślina rosnąca na terenie Europy Wschodniej i Zachodniej Azji. Jej wyjątkowe właściwości były znane już w starożytnym Egipcie, gdzie mówiono, że potrafi „wyleczyć wszystko prócz śmierci”. Właściwościami czarnuszki zachwycali się faraonowie, stąd wziął się jej przydomek „złoto faraonów”. Wykorzystywane są przede wszystkim nasiona czarnuszki, posiadające czarną, głęboką barwę.

Jak stosować czarnuszkę?

Zmielona czarnuszka może stanowić zamiennik czarnego pieprzu. Całe ziarna stosowane są jako dodatek przy wyrobie domowego pieczywa. Powszechnie używana jest do posypywania makaronów, mięs, warzyw, a nawet kanapek. Doda potrawom nie tylko oryginalnego smaku i aromatu, ale także uatrakcyjni ich wygląd i wzbogaci wartość odżywczą.

Nazwa produktu: Czarnuszka

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

Gramatura: 50g

<