Syrop klonowy

Syrop klonowy Look Food pozyskiwany jest z kanadyjskich klonów pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Klony były wykorzystywane już od wieków przez rdzennych Amerykanów. Przetwarzali oni sok z różnych gatunków klonów i produkowali z niego syrop. Indianie wysoko cenili walory odżywcze syropu klonowego i miał on dla nich znaczenie kultowe. Dalej w Kanadzie jest nazywany kanadyjskim płynnym złotem, za sprawą wyjątkowego smaku i prozdrowotnych właściwości. Złocisty i gęsty syrop klonowy jest źródłem wapnia, potasu, manganu, cynku i magnezu oraz ryboflawiny.

Najważniejsze zalety syropu klonowego:

-jest to produkt naturalny pozyskiwany tradycyjnymi metodami

-jedna łyżeczka dostarcza organizmowi 13 kcal

-zmniejsza ryzyko występowania nadciśnienia

-stymuluje system odpornościowy

-poprawia funkcje układu nerwowego

-wykazuje działanie antyoksydacyjne, antynowotworowe i przeciwzapalne

-wspomaga prace wątroby

Jak stosować syrop klonowy?

Syrop klonowy najczęściej wykorzystywany do polewania popularnych w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych pancakes, ale równie dobrze smakuje z tradycyjnymi polskimi naleśnikami. Doskonale komponuje się z deserami, lodami i budyniem. Sprawdzi się również jako składnik wypieków lub jako słodki dodatek do herbaty, kawy i koktajlu. Ciekawą alternatywą będzie dodanie odrobiny syropu klonowego do mięsnych marynat lub sosów.

Nazwa produktu: Ekologiczny syrop klonowy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Pojemność: 250 ml

<