Syrop klonowy

Syrop klonowy Look Food pozyskiwany jest z kanadyjskich klonów, pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Klony były wykorzystywane już od wieków przez rdzennych Amerykanów. Przetwarzali oni sok z różnych gatunków klonów i produkowali z niego syrop. Indianie wysoko cenili walory smakowe syropu klonowego i miał on dla nich znaczenie kultowe. Dalej w Kanadzie jest nazywany kanadyjskim „płynnym złotem”, za sprawą wyjątkowego smaku i właściwości.

Jak stosować syrop klonowy?

Syrop klonowy najczęściej wykorzystywany do polewania popularnych w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych pancakes, ale równie dobrze smakuje z tradycyjnymi polskimi naleśnikami. Doskonale komponuje się z deserami, lodami i budyniem. Sprawdzi się również jako składnik wypieków lub jako słodki dodatek do herbaty, kawy i koktajlu. Ciekawą alternatywą będzie dodanie odrobiny syropu klonowego do mięsnych marynat lub sosów.

Nazwa produktu: Ekologiczny syrop klonowy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 4°C.

Pojemność: 250ml

<