Ekologiczny syrop z agawy

Ekologiczny syrop z agawy otrzymywany jest tradycyjnymi metodami z rdzenia agawy. Pozyskiwany jest z niektórych gatunków agawy, głównie z Agave tequilana oraz Agave salmiana. Syrop z agawy to środek słodzący, smakiem przypominający miód pszczeli. Składa się przede wszystkim z fruktozy. Bardzo dużą zaletą tego zamiennika cukru jest to, że posiada on niski indeks glikemiczny, dzięki czemu organizm dużo wolniej go przyswaja niż powszechnie stosowany cukier. Syrop z agawy stanowi źródło cynku, żelaza, wapnia oraz potasu. Ponadto zawiera inulinę, prebiotyk pozytywnie wpływający na florę bakteryjną przewodu pokarmowego.

Najważniejsze zalety syropu z agawy:

  • wykazuje niski indeks glikemiczny, co sprawia, że jego spożycie nie powoduje gwałtownego zwiększenia poziomu cukru we krwi
  • posiada słodkość 3 razy większą od tradycyjnego białego cukru
  • stanowi źródło inuliny, która dba o florę bakteryjną układu pokarmowego i lepsze funkcjonowanie układu odpornościowego

Jak stosować cukier z agawy?

Syrop z agawy to naturalna substancja słodząca, która doskonale zastępuje cukier i sztuczne słodziki. Stanowi idealny dodatek do kawy i herbaty. Syrop z agawy stosowany jest jako składnik gofrów, naleśników, omletów, a także sałatek owocowych, koktajli i musli.

Nazwa produktu: Ekologiczny syrop z agawy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 245 g

<