Ekologiczna passata pomidorowa

Passata pomidorowa to aromatyczny sos, powstały z przetarcia najwyższej jakości ekologicznych włoskich pomidorów, dojrzewających na słońcu. Passata poddawana jest procesowi pasteryzacji w celu utrwalenia jej i zachowania smaku oraz wartości odżywczych świeżych pomidorów. Passata to doskonałe źródło likopenu, barwnika wykazującego silne działanie antyoksydacyjne i antynowotworowe. Ponadto obfituje w potas wspomagający pracę układu krążenia.

Najważniejsze zalety passaty pomidorowej:

-posiada właściwości przeciwutleniające

-zapobiega występowaniu chorób układu krążenia, między innymi nadciśnienia tętniczego i choroby wieńcowej

-zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów

-stymuluje układ immunologiczny do walki z drobnoustrojami

-dzięki zawartości błonnika pobudza perystaltykę jelit

-zmniejsza ryzyko wystąpienia osteoporozy

-neutralizuje szkodliwe działanie promieniowania ultrafioletowego

-poprawia wygląd i jędrność skóry

Jak stosować passatę pomidorową?

Stanowi podstawę wielu dań kuchni włoskiej i polskiej. Doskonale sprawdza się jako baza zup oraz sosów do pizzy i makaronów. Jest produktem niskokalorycznym co sprawia, że jest doskonałym dodatkiem w diecie osób chcących zredukować masę ciała.

Nazwa produktu: Ekologiczna passata pomidorowa

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym  i zacienionym miejscu.

Gramatura: 680 g

<