Olej z rzepaku

Olej z rzepaku powstaje poprzez tłoczenie czarnych nasion rzepaku, pochodzącego z ekologicznych gospodarstw rolnych. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie jego naturalnych walorów odżywczych. Olej ma złocistą barwę, wyrazisty smak i delikatny zapach. Olej z rzepaku charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie  w  diecie  tłuszczów  nasyconych  tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu  prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Jak stosować olej z rzepaku?

Olej rzepakowy to jeden z najbardziej popularnych olejów, a to ze względu na jego szerokie zastosowanie. Olej rzepakowy tłoczony na zimno sprawda się najlepiej do przygotowywania dressingów i sosów. Można go także użyć do dań mięsnych, rybnych i zup. Olej rzepakowy podkreśli i pogłębi ich wyjątkowy smak i aromat. Polecany jest do stosowania na zimno.

 

Nazwa produktu: Ekologiczny olej z rzepaku

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.

Pojemność: 250ml

<