Olej z rzepaku

Olej z rzepaku powstaje poprzez tłoczenie czarnych nasion rzepaku pochodzącego z ekologicznych gospodarstw rolnych. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie jego naturalnych walorów odżywczych. Olej ma złocistą barwę, wyrazisty smak i delikatny zapach. Olej rzepakowy to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych: Omega-3 oraz Omega-6 z zachowaniem odpowiedniej proporcji, co sprawia, że znakomicie nadaję się jako olej do codziennego stosowania. Ponadto jest to jedno z najlepszych źródeł witaminy E, naturalnego antyoksydantu chroniącego komórki przed starzeniem.

Najważniejsze zalety oleju z rzepaku:

-wykazuje działanie antyoksydacyjne i antynowotworowe

-zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego

-obniża poziom „złego” cholesterolu

-działa przeciwmiażdżycowo i przeciwzakrzepowo

-wspomaga pracę układu pokarmowego

-wspiera układ odpornościowy

-łagodzi zapalenia stawów

-korzystnie działa na włosy, skórę i paznokcie

-opóźnia procesy starzenia się komórek

-wspiera funkcjonowanie  i rozwój mózgu

Jak stosować olej z rzepaku?

Olej rzepakowy to jeden z najbardziej popularnych olejów, a to ze względu na jego szerokie zastosowanie. Olej rzepakowy tłoczony na zimno sprawdzi się najlepiej do przygotowywania winegretu, sosów i sałatek. Można go także użyć do dań mięsnych, rybnych, zup, warzyw, a nawet deserów. Olej rzepakowy podkreśli i pogłębi ich wyjątkowy smak i aromat.

Nazwa produktu: Olej rzepakowy BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<