Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron wytwarza się poprzez tłoczenie pokruszonych nasion. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie cennych składników odżywczych. Olej z pestek winogron charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie  w  diecie  tłuszczów  nasyconych  tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu  prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Olej z pestek winogron ma jasno-słomkową barwę i delikatny smak.

Jak stosować olej z pestek winogron?

Olej z pestek winogron należy stosować na zimno. Ze względu na swój delikatny smak polecany jest szczególnie jako dodatek do sałatek i surówek. Sprawdzi się również do warzyw, mięs, ryb i kasz.

Nazwa produktu: Olej z pestek winogron

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.

Pojemność: 250ml

<