Olej z pestek dyni

Olej z pestek dyni  powstaje na skutek zimnego tłoczenia nasion dyni, pochodzących z ekologicznych gospodarstw rolnych. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie składników odżywczych oraz orzechowego smaku i aromatu. Olej  ma zielono-brązową barwę i gęstą konsystencję. Olej z pestek dyni charakteryzuje wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie  w  diecie  tłuszczów  nasyconych  tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu  prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Jak stosować olej z pestek dyni?

Polecany do stosowania na zimno jako atrakcyjny i smaczny dodatek do potraw. Posiada lekko orzechowy smak, nadający daniom wyjątkowy charakter. Olej z pestek dyni doskonale sprawdza się do sosów, sałatek, warzyw, zup oraz deserów, szczególnie dobrze komponuje się z lodami waniliowymi.

Nazwa produktu: Ekologiczny olej z pestek dyni

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.

Pojemność: 250ml

<