Olej z orzecha włoskiego

Olej z orzecha włoskiego otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno obłuszczonych jąder orzecha włoskiego. Olej ten charakteryzuje się wyjątkowym orzechowym smakiem i przyjemnym aromatem z nutą karmelu. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie składników odżywczych oraz naturalnie orzechowego smaku. Olej z orzecha włoskiego charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie  w  diecie  tłuszczów  nasyconych  tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu  prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Jak stosować olej z orzecha włoskiego?

Polecany do stosowania na zimno jako smaczny dodatek do potraw. Najczęściej używany jest do przyprawiania sałatek, sosów oraz naleśników. Doskonale nadaje się również jako dodatek do warzyw, zup, kasz i mięs.

 

Nazwa produktu: Ekologiczny olej z orzecha włoskiego

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C w szczelnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 4 miesiące.

Pojemność: 250ml

<