Olej z orzecha włoskiego

Olej z orzecha włoskiego otrzymywany jest przez tłoczenie na zimno obłuszczonych jąder orzecha włoskiego. Olej ten charakteryzuje się wyjątkowym orzechowym smakiem i słodkim aromatem z nutą karmelu. Tłoczenie odbywa się na zimno, co pozwala na zachowanie wszystkich cennych składników oraz naturalne orzechowego smaku i karmelowego aromatu. Obfituje w dobroczynne dla układu krążenia wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Bogaty jest również w witaminy: A, B oraz E.

Najważniejsze zalety oleju z orzecha włoskiego:

-wykazuje działanie antyoksydacyjne

-działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie

-usprawnia pracę jelit i zapobiega zaparciom

-działa antynowotworowo

-zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego

-wspiera układ odpornościowy

-działa przeciwmiażdżycowo i przeciwzakrzepowo

-poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci

-opóźnia procesy starzenia się komórek

-wspomaga oczyszczanie nerek, dlatego zalecany jest w przypadku chorób układu moczowego

Jak stosować olej z orzecha włoskiego?

Polecany do stosowania na zimno jako prozdrowotny i smaczny dodatek do potraw. Najczęściej używany jest do przyprawiania sałatek, sosów oraz jako składnik naleśników. Doskonale nadaje się również do warzyw, zup, kasz, a nawet jako dodatek do mięs.

Nazwa produktu: Olej z orzecha włoskiego BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<