Olej z niebieskiego maku

Olej z niebieskiego maku tłoczony jest na zimno dzięki czemu zachowuje jasno słomkową barwę i bogate walory odżywcze. Zawiera kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6 i Omega-9. Ponadto jest źródłem witaminy E, naturalnego antyoksydantu chroniącego komórki przed starzeniem. Olej z niebieskich nasion ma bardziej wyrazisty smak bardziej charakterystyczny dla maku niż olej z nasion szarych.

Najważniejsze zalety oleju z niebieskiego maku:

-wykazuje działanie antyoksydacyjne

-stanowi źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wspierają pracę układu krwionośnego

-działa przeciwmiażdżycowo i przeciwzakrzepowo

-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-reguluje pracę nerek i wątroby
-chroni przed promieniowaniem słonecznym
-opóźnia procesy starzenia

Jak stosować olej z niebieskiego maku?

Olej z nasion maku należy stosować na zimno ze względu na dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest doskonały jako dodatek do sałatek, surówek, serów kozich i owczych. Sprawdzi się również jako składnik koktajli, musli i deserów.

Nazwa produktu: Olej z niebieskiego maku

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<