Olej z niebieskiego maku

Olej z niebieskiego maku tłoczony jest na zimno, dzięki czemu zachowuje jasno słomkową barwę i delikatny smak. Olej z niebieskiego maku charakteryzuje się wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie  w  diecie  tłuszczów  nasyconych  tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu  prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.

Jak stosować olej z niebieskiego maku?

Olej z nasion maku należy stosować na zimno ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest doskonały jako dodatek do sałatek, surówek, serów kozich i owczych. Sprawdzi się również jako składnik koktajli, musli i deserów.

Nazwa produktu: Olej z niebieskiego maku

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.

Pojemność: 250ml

<