Olej słonecznikowy wytwarza się poprzez tłoczenie nasion słonecznika, pochodzących z najwyższej jakości upraw ekologicznych. Tłoczenie odbywa się na zimno, tak by zachować cenne walory odżywcze i smakowe. Olej słonecznikowy ma wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych, głównie kwasu linolowego (LA), który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi*.
Jak stosować olej z nasion słonecznika?
Olej słonecznikowy należy stosować na zimno, by nie utracić jego naturalnych walorów odżywczych. Z uwagi na swój delikatny smak jest szczególnie polecany jako składnik sałatek, surówek i pieczywa. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do makaronów, kasz i domowych majonezów.
Nazwa produktu: Ekologiczny olej z nasion słonecznika
Producent: Look Food S.A.
Warunki przechowywania: Przechowywać w zaciemnionym, suchym i chłodnym miejscu.
Pojemność: 250ml
*Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.