Olej z nasion słonecznika

Olej słonecznikowy wytwarza się poprzez tłoczenie nasion słonecznika, pochodzących z najwyższej jakości upraw ekologicznych. Tłoczenie odbywa się na zimno, tak by zachować cenne walory odżywcze i smakowe. Olej słonecznikowy ma wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych, głównie kwasu linolowego (LA), który pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi*.

Jak stosować olej z nasion słonecznika?

Olej słonecznikowy należy stosować na zimno, by nie utracić jego naturalnych walorów odżywczych. Z uwagi na swój delikatny smak jest szczególnie polecany jako składnik sałatek, surówek i pieczywa. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do makaronów, kasz i domowych majonezów.

 

Nazwa produktu: Ekologiczny olej z nasion słonecznika

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zaciemnionym, suchym i chłodnym miejscu.

Pojemność: 250ml

*Korzystne  działanie  występuje  w  przypadku  spożywania  10  g  LA  dziennie.

<