Olej z kiełków kukurydzy BIO

Olej z kiełków kukurydzy uzyskiwany jest poprzez tłoczenie zarodków kukurydzianych, które powstają podczas procesu przemiału ziaren kukurydzy pochodzącej z upraw ekologicznych. Tłoczony jest na zimno za pomocą tradycyjnych metod, dzięki czemu zachowuje intensywną pomarańczową barwę i wysoką wartość odżywczą. Olej z kiełków kukurydzy dostarcza organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny: Omega-6, Omega-3 i Omega-9. Ponadto jest bogatym źródłem witaminy E, zwanej „witaminą młodości” oraz fitosteroli.

Najważniejsze zalety oleju z kiełków kukurydzy:

-wykazuje działanie antyoksydacyjne i antynowotworowe

-obniża poziom „złego” cholesterolu, zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych w tym miażdżycy i nadciśnienia tętniczego

-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-korzystnie oddziałuje na pracę mózgu i całego układu nerwowego
-opóźnia procesy starzenia

-stymuluje układ odpornościowy

-wykazuje działanie ochronne na układ pokarmowy

-usprawnia pracę nerek

Jak stosować olej z kiełków kukurydzy?

Olej kukurydziany znalazł zastosowanie zarówno w kuchni jak i w celach pielęgnacyjnych. Posiada właściwości odżywcze oraz łagodzące, a także wygładza włosy i nadaje im blask. Jednak polecamy jest przede wszystkim do spożycia jako składnik sałatek, sosów i marynat. Niewielką ilość oleju można dodać do koktajlu, co wzbogaci smak i wartość odżywczą napoju.

Nazwa produktu: Olej z kiełków kukurydzy BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<