Olej sojowy

Olej sojowy uzyskuje się poprzez tłoczenie ziaren soi pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Soja jest rośliną strączkową pochodzącą z Azji Wschodniej, gdzie uprawiana i ceniona jest od wieków. Ziarna soi tłoczone są na zimno za pomocą tradycyjnych metod, co pozwala zachować aromat i wysoką zawartość składników odżywczych. Olej sojowy zawiera kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3, Omega-6 i Omega-9. Ponadto jest bardzo dobrym źródłem witaminy E, zwanej „witaminą młodości”- naturalnego antyoksydantu neutralizującego wolne rodniki tlenowe.

Najważniejsze zalety oleju sojowego:

-wykazuje działanie antyoksydacyjne i antynowotworowe

-obniża poziom „złego” cholesterolu, przez co zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych w tym miażdżycy i nadciśnienia tętniczego

-wzmacnia układ odpornościowy

-działa nawilżająco i odmładzająco na skórę

-poprawia wygląd włosów i paznokci

-korzystnie oddziałuje na pracę mózgu i całego układu nerwowego

-łagodzi objawy choroby Alzhaimera

-przeciwdziała występowaniu osteoporozy
-opóźnia procesy starzenia się komórek organizmu

Jak stosować olej sojowy?

Olej sojowy polecany jest do stosowania na zimno, tak aby zachować jego prozdrowotne właściwości. Posiada mocno orzechowy aromat, który podkreśla smak sałatek, surówek oraz serów. Ponadto stanowi doskonały dodatek do marynat i sosów.

Nazwa produktu: Olej sojowy BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<