Olej ryżowy

Olej ryżowy pozyskuje się z otrąb ryżu powstałych w procesie obłuszczania ziaren. Ma jasnożółtą barwę i delikatny smak. Jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Ponadto olej ryżowy wykazuje wysoką zawartość witaminy E, zwanej witaminą młodości, która chroni komórki organizmu przed starzeniem.

Najważniejsze zalety oleju ryżowego:

-wykazuje działanie antyoksydacyjnie

-zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby nowotworowej

-poprawia funkcjonowanie układu krwionośnego

-wspomaga procesy trawienne i działa protekcyjnie na wątrobę

-zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mózgu i całego układu nerwowego

-poprawia wygląd skóry
-opóźnia procesy starzenia się komórek

-łagodzi objawy menopauzy

Jak stosować olej ryżowy?

Olej ryżowy jest powszechnie stosowanym olejem w kuchni azjatyckiej. Charakteryzuje się bardzo wysoką temperaturę dymienia, co sprawia, że doskonale nadaje się do smażenia, a potrawy na nim przygotowane absorbują mniej tłuszczu. Polecany jest jako dodatek do makaronów, ryżu, warzyw, a także do smażenia mięs, ryb i owoców morza.

Nazwa produktu: Olej ryżowy BIO

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 1000 ml

<