Ekologiczny ocet z granatu

Ocet z granatu otrzymywany jest poprzez naturalną fermentację soku z owoców granatu. Granat dzięki licznym właściwościom prozdrowotnym nazwany został owocem życia. W starożytności uchodził za symbol długowieczności, płodności i siły. Owoc granatu stanowi źródło licznych antyoksydantów, które chronią organizm przez działaniem wolnych rodników. Rubinowe nasiona są również bogatym źródłem witaminy A i C oraz witamin z grupy B. Ponadto dostarczają licznych substancji mineralnych, takich jak wapń, krzem, żelazo i potas. Granat działa dobroczynnie na serce i stawy, a także chroni przed stresem i łagodzi objawy menopauzy. Dodatkowo ocet z granatu wykazuje silne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze oraz stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami.

Najważniejsze właściwości octu z granatu:

  • łagodzi objawy menopauzy
  • wykazuje silne działanie antyoksydacyjne
  • usprawnia funkcjonowanie stawów
  • zmniejsza ryzyko występowania nowotworu prostaty, piersi oraz płuc
  • działa korzystnie na układ pokarmowy, oczyszczając go i pobudzając czynność jelit
  • wykazuje działanie bakteriobójcze i stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami
  • pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi
  • oczyszcza i odmładza skórę

Jak stosować ocet z granatu?

Ocet z granatu wydobywa naturalny smak potraw i wzbogaca ich aromat. Znakomicie sprawdza się do deserów, jak i do dań wytrawnych. Stanowi doskonały dodatek do sałatek, warzyw, makaronów oraz mięs. Idealny jako dodatek do kaczki.

Nazwa produktu: Ekologiczny ocet z granatu

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<